2020-09-09 12:59:09• hírek • Bede Emőke

Több mint 100 szatmárzsadányi családot támogat a jelenlegi helyzetben a Stea Egyesület

A koronavírus-járvány különösen nagy kihívást jelent mindazon marginalizált helyzetben levő családoknak, melyeknek tagjai kis élettérben összezsúfolódva, megfelelő higiénia és tisztaság hiányában élnek. Az ilyen kiszolgáltatott közösségek megsegítését tűzte ki a készenléti állapot kihirdetésekor a szatmári Stea Egyesület is, mely ennek jegyében azóta is széles körű tájékoztató és tanácsadó tevékenységet végez Szatmárzsadányban.

Az egyesület csapata heti szinten kilátogat a településre, ahol a szociális asszisztensek újra és újra felhívják a hátrányos helyzetű családok figyelmét arra, hogy ebben az időszakban kiemelten fontos a megfelelő higiénia és a társadalmi távolságtartás biztosítása. Ám olykor a szavakon túl konkrét segítségre is szükség van.


A Stea Egyesület a Franciaország Nagykövetség és a Francia Intézet támogatásával mintegy 110 zsadányi családnak tud kézzel fogható segítséget nyújtani, alapvető higiéniai termékeket, tehát szappant, sampont, mosószert és védőmaszkot juttatva nekik. Ezek, illetve a Stea csapata által nyújtott tájékoztató és tanácsadó tevékenységek elősegítik, hogy a családok minél inkább be tudják tartani a megbetegedést megelőző intézkedéseket, és hogy megfelelő módon felkészítsék a gyerekeket az iskolakezdésre – írta a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében az egyesület.


A Nagyváradi Regionális Élelmiszerbank Egyesület felajánlása révén a Stea Egyesület nem csak védőeszközöket és tisztálkodási szereket, de tejet is oszt a rászorulók között, ezzel elősegítve az egészséges táplálkozást, különösen a gyerekek körében – tudtuk meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: